Hembys Mercurius

Direktlänk till inlägg 5 juli 2014

Luella & Josefin

Av hembysmercurius - 5 juli 2014 22:29

Jossan fick förtroendet att hjälpa till med Luella när Frida med familj reste bort. Det blev 2 ridpass och resterande dagar pyssel och mys samt lite promenad med inslag av nh träning.


Lördag 28/6:

Spännande för Jossan att sitta upp på ny ponny! Vi hade sällskap av Erica på Mercurius. Vi började med att rida ut lilla slingan. Jossan fick börja med att få Luella att lyssna genom förhållningar och halter. När hon förstod att det var en ny men bestämd ryttare på ryggen så lyssnade hon jättebra :)  Jossan kunde då börja arbeta med att hon skulle slappna av i skritten och sen gå i form. Längst åkerkanten blev det lite trav och en kort galopp uppför backen. På Kalvsviksvägen så travade Luella och Mercurius en bit på vägen för att sen fortsätta jobba i skritt. Jossan arbetade Luella lite sidförande för att få henne mjuk i sidorna.

Vi gick sen till ridhuset för att avsluta där med lite jobb under ca 20 min. Bara skritt och trav med fokus på att få Luella avslappnad och försöka gå i stadig form med stöd på yttertygel. Erica jobbade Mercurius lite längre och då passade Jossan på att träna lite frihetsdressyr med Luella avsuttet. Hon var duktig och uppmärksam på Jossan och följde henne bra :)


Några filmer på hur det såg ut kommer längst ner. Erica och Jossan satt av och skrittade av ponnierna för hand. Det var nöjda ryttare och ponnier efter passet :)





 
 
 
 
   



 

 

Söndag 29/6:


Även denna dag startade vi med att rida ut. Jossan och Luella fick klättra i skritt över kullen nedanför Grindtorp och skritta längs åkerkanten. På Kalvsviksvägen och fram till ridhuset så fick Luella jobba i form i skritt. I ridhuset så fortsatte Jossan att jobba Luella på samma sätt i skritt och trav som dagen innan. Som dagen innan så är hon lite stel och måste jobba sig mjuk i sidorna.


Vi la till galopparbete på volt. I början så blev hon lite spänd och gick emot lite men när Jossan fortsatte att krama på yttertygeln och inte bry sig om formen utan bara fokusera på att Luella inte sprang ifrån henne så släppte hon fint och då avslutade vi. Idag så ställde Luella några frågor om hon verkligen skulle jobba och en gång halvstegrade hon sig och en gång kickade hon. Men när Jossan svarade ja, fortsätt jobba så gjorde hon det!



 

Sammanfattningsvis är vår uppfattning om Luella att hon är välriden och väldigt känslig. Men det är inga problem att rida henne med buren hand och hon går i form även om hon är lite ojämn, men nu har vi inte mer än 2 pass på henne. Hon är lite stel och måste jobbas med mjukgörande för att släppa ordentligt. Hon är lite oliksidig, starkare på sin vänstersida och är där av naturlig anledning lite svårare att få runt skänkeln. Hon har en tydligt svagare högersida som då i vänstervarv får det lite jobbigt att vara påskjutande och som ryttare så är det betydligt enklare att rida henne i högervarv.


Jossan hälsar till Frida att det går utmärkt att visa ner henne i form för att sen lyfta handen men då måste benen på samtidigt. Hon kan säkert förklara bättre för Frida när dom träffas!


Onsdag fick Luella gå på promenad med Anna-Lena och jobba på att vara uppmärksam på den som leder utan att bli för påträngande och nära. Luella vill gärna bestämma men är en smart ponny som när hon inser att gott beteende lönar sig gör rätt ;)

   

 
Det här inlägget går inte att kommentera.
Av hembysmercurius - 27 augusti 2019 18:59


I helgen insjuknade Curre hastigt och vi fick ta det jobbiga beslutet att ta bort honom. Älskade ponny, vila i frid    ...

Av hembysmercurius - 7 april 2017 12:07

I tisdags så blev Jossan uppvaktad och erhöll Midnight Roxx Minnespris!   Detta pris instiftades 1997 till minne av Josefine Erlandssons älskade New Forst valack Midnight Roxx "Frille" och delas ut årligen till en av Årsta Runstens ponnyryttare ...

Av hembysmercurius - 6 juni 2016 19:52


Idag så firade Mercurius sin 20e födelsedag med att flytta till sin nya fodervärd Camilla och hennes döttrar Lina och Ida. Nu ska Mercurius få fortsätta vara världens bästa Läromästare och vi önskar tjejerna och Curre lycka till! Vi hoppas tjej...

Av hembysmercurius - 1 juni 2016 21:55

Mercurius ska få bli pensionär och ska därför snart flytta till sin fodervärd Camilla Pelkonen med familj. Han ska lära Ida och Lina allt han kan, världens bästa ponny!   Eftersom vår nya ponny redan har kommit så har Mercurius tillfälligt fåt...

Av hembysmercurius - 25 maj 2016 22:36

I helgen så har vi varit på meeting i Hudiksvall. En väldigt trevlig tävlingsplats och bra arrangemang som vi gärna kommer tillbaka till. Vi fick låna husbil av Ing-Marie och LG, tack! Vi bodde superbra och det var toppen att ha något att kunna dra s...

Presentation

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Skapa flashcards