Hembys Mercurius

Alla inlägg under december 2014

Av hembysmercurius - 16 december 2014 20:57

Då har Mercurius fått julpyntat ovanför sin box. Han var måttligt imponerad och mer intresserad om fotografen hade något att bjuda på ;)

 

Av hembysmercurius - 6 december 2014 12:29

Igår var vi på återbesök på Evidensia Stav hos Maria Lendau med Mercurius.


Först blev det longering på både mjukt och hårt underlag:


 
 
 
 
 
  Här kan man enkelt luras av att det ser ok ut. Men ni ser att Mercurius går utåtställd med huvudet i båda varven och därmed skyddar sina bakknän. 


Vi har en helt fantastisk veterinär som känner vår ponny väl. En annan veterinär hade kanske nöjt sig med utfallet här och sagt kör igång. Men Maria är så kunnig och erfaren så hon visste att uppsuttet kan det hända grejor så därför var vi ombedda att göra ridprov. Så efter longering så fick vi gå in och göra honom iordning för ridprov. Efter att Jossan fått skritta honom en stund i ridhuset så kom Maria sen ut och tittade på ridprovet.



 
  Vi fick jobba honom på volt i trav och galopp. Här kommer filmer på inledande travarbetet.

Här ser vi rörelsestörning och det är skillnad när han går med sitt svaga vänster bakknä som inner- respektive ytterben. Det blev sen en tydlig hälta efter galoppen. 


Så till Mercurius stora fasa så blev det en ombehandling, han tycker inte om att bli klippt och stucken. Vi har nu ombehandlat vänster bakknä och valde att även ta höger bakknä denna gång.


Så nu blir det lite rehab igen, men vi har gjort det förut så vi känner hopp om framtiden och tänker positivt.

Ovido - Quiz & Flashcards