Hembys Mercurius

Alla inlägg under februari 2015

Av hembysmercurius - 8 februari 2015 16:11

Idag blev det uteritt med Ida och Victor runt lilla slingan. Superhärligt vinterväder även om det blåste lite.


Mercurius i hagen innan ridturen

     


Kalvsviksvägen och utsikt mot stallet

   


Tjejerna kommer ner från ridleden


Posering i solen  

 


Nyfiken ponny som vill veta vad som händer utanför boxen.

 

Av hembysmercurius - 7 februari 2015 17:50


   

Då börjar vi sätta igång Mercurius igen, idag skrittade vi ut. Solen sken och det var verkligen en härlig vinterdag! Pigg och glad ponny för dagen. Hade energi till att skygga för läskiga vattenpölar på vägen, det går bra att vattenträna men inte att gå förbi en pöl på vägen utan reaktion. Knasig ponny <3

 

 














Av hembysmercurius - 5 februari 2015 19:15

 

Idag var det återbesök hos veterinär Maria på Evidensia i Stav. Mercurius såg ok, men det syntes ändå en pytteliten störning. Men Maria vill att vi sätter igång honom och det ska vi göra genom upptrappning under dryga 2 veckor samt under denna tid ha några dagar till på Butta.


Så sportlovsveckan ska vi vara fullt igång igen om allt går som det ska. Känns det inte ok så kommer vi självfallet att åka tillbaka och fixa det som i så fall behövs. 


Vi skyndar långsamt och hoppas att det nu går vår väg :)

Av hembysmercurius - 4 februari 2015 21:23

Imorgon ska vi på återbesök till Stav med Mercurius. Vis av erfarenhet att det inte alltid är en självklarhet att det går att dra loss släpet så tänkte vi även denna gång dra upp släpet kvällen innan eftersom när det är dags att lasta och åka så finns inte så stora marginaler för problem.


Där vi parkerar våra släp i stallet så är det en liiiten svacka upp till vägen. Under snön så finns det bara is. Senast vi skulle iväg så lyckades vi inte dra ut släpet med bilen, den stod bara och spann. Vi har en ganska stark motor men ingen 4-hjulsdrift... Då fick Jossan och jag putta upp släpet på vägen och sen gick det bra att dra vidare. Men det tog en dryg halvtimme och mycket muskelkraft.


Även ikväll var det nitlott :(  Vi hade varit duktiga och skottat och försökt ordna så att bilen skulle få lite fäste. Men icke... bilen bara spann och spann, vi kom inte någonstans. När vi hoppade ur bilen för att häkta av släpet och försöka putta upp det på vägen så kom en hästägare från stallet förbi på promenad med sina hundar. Hon erbjöd sin hjälp att dra upp släpet då hon har en stark jeep. Vi tog tacksamt emot hjälp och vår ängel Christina drog loss släpet och drog upp det till parkeringen vid stallet. Så nu står det i alla fall så vi borde kunna komma iväg till veterinären imorgon.


Mercurius blev bara ompysslad ikväll. Superhalt på de plogade vägarna runt stallet och lektioner i ridhuset så han fick vila.


Men visst passar han bra i sitt nya innertäcke?! Nyfiken kille som vill vara med på vad som händer utanför boxen.

         

Av hembysmercurius - 2 februari 2015 15:33

Mercurius är en modell kraftig New Forest och drar 135 i täckesstorlek. Vi har trott att det nog skulle fungera att låta honom ärva täcken i strl 125 som är stora i storleken från tidigare ponnier.

Det har verkligen senaste tiden med snöblandad nederbörd visat sig vara ett dumsnålt beslut. Det kommer in fukt pga att täckena är för småa och med de senast tidens nederbörd så har vi fullt upp att hålla innertäcke torrt.


Så det är bara att bita i det sura äpplet och se till att handla täcken som är BRA och i RÄTT STRL.


Idag hämtar jag på posten ett nytt innertäcke från Hööks. Vi har idag ett innertäcke från Svea och ett ylletäcke också från Svea. Ylletäcket har vi när det är riktigt kallt eller han är blöt. Så behovet har varit ganska stort dessa dagar att ha ett innertäcke att skifta mellan.

Valet blev ett JH som ser väldigt bra ut med sin magplatta

 


Vi gillar Svea täcken då de har väldigt bra passform och justeringsmöjligheter. Vi kan faktiskt använda ett vintertäcke i strl 125 som sitter ok. Mercurius är nog mellan 130-135 i storlek.

Men vi saknar ett BRA regntäcke som vi också kan använda med innertäcke vinterdagar då det inte är så kallt så därför har vi precis beställt nedan från SVEA via Riderscorners där jag klickade in och fick 20 % pga erbjudande då jag anslöt mig till deras nyhetsbrev. Då passade jag på att beställa hals delen också ;)

 

Det är inte svårt att göra av med pengar som hästägare. Ibland försöker vi tänka ekonomiskt genom att ta dumsnåla val och det brukar straffa sig, vilket vi har fått erfara...










Av hembysmercurius - 1 februari 2015 16:08

Tack alla Ni som besökt vår blogg under januari 2015 och satte ett för oss ett otroligt rekord på antal unika besökare. Vi hade +1000 sidvisningar på våra 224 unika besökare. Jätteroligt!


 

Vår statistik för 2014 var ganska blygsam :)  Som ni ser så mer än dubblade vi antalet unika besökare mot vår tidigare bästa notering.

 


Vi hoppas att Ni fortsätter att titta in på vår blogg och lämna gärna en kommentar eller skriv i Gästbok. Stort tack från hela blogg teamet :)


Presentation

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4 5
6
7 8
9
10 11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21 22
23
24
25 26
27
28
<<< Februari 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards