Hembys Mercurius

Alla inlägg under mars 2015

Av hembysmercurius - 14 mars 2015 20:43

Jossan och Mercurius ska ju tävla i Ponnyallsvenskan division 1. Så nu måste vi plugga in nya program.


Omgång 1 och 2 går i Lagtävlansprogram LA

 

Ikväll så körde vi ett lättpass och tränade på lite ridvägar. Form och tempo var inte riktigt där det ska vara utan det var viktigare att rida igenom ridvägar och programmet en gång. Sen hade Jossan bråttom hem till Mellon ikväll...


 
 
 

Programmet i finalen och omgång 3 går i Lätt A:P1. Vi har anmält till ett par tävlingar för att få träna på programmet innan finalen. Så den 1 maj kör vi Botkyrka och 3 maj blir det Täby.

 


Av hembysmercurius - 7 mars 2015 16:24

Veckans hoppning fick bli debut i lokaltävling hoppning. Klassen var Lätt D bed A som innebar 80 cm och clear round och rosett vid felfri runda.


Det var ett tag sedan vi var ute med egen ponny och kände oss lätt ringrostiga på upplägg och tidplanering. Men vi lyckades gå bana, och Jossan fick till en ok framridning och framhoppning även om det kändes kaotiskt på tävlingsplatsen.


Banan bestod av 8 hinder och ganska snälla linjer. Botkyrka är en väldigt trevlig tävlingsplats med bra arrangemang. Lyckligast var ändå chauffören som fick parkera på grus då vi inte har 4-hjulsdrift, vi hade satt fast annars...

Taggad ponny och Jossan var nöjd med hoppningen. Det finns lite att träna på, avståndet till avsprång blir lite ojämnt, men vi är faktiskt ute och hoppar med en dressyrponny men övning kommer att ge färdighet.


Film från rundan. Det ser bra ut och felfritt blev det så ekipaget fick en rosett.


     


Dagens outfit blev det senaste schabraket från Stockholm Equestrian. Vi har lovat bilder på hur det ser ut så här kommer först hoppsadeln och sedan dressyrsadeln. Snygga är dom!

   
 

Av hembysmercurius - 6 mars 2015 13:51

I onsdags fyllde Jossan år och fick då lite hästpresenter. Hon har sneglat i stallet på Veronicas schabrak som hon tyckte var snygga. Så då beställde jag lite saker från

 

Till vår bruna hoppsadel, ett Navy Jump leather deluxe och till vår svarta dressyrsadel ett No boundaries navy schabrak.

   


Sen en ny plastrong V Shape Queen

 

Ni får se det på bilder så snart vi använder det. Troligtvis så kommer vi använda hopp schabraket redan imorgon lördag vid vår debut på lokaltävling hoppning.

Av hembysmercurius - 5 mars 2015 17:34

Igår var det dags igen för träning för Astrid på Farsta ridskola. Framskrittning ute.

 

Sen började jobbet i ridhuset. Att korta och samla i trav så det blir spänstiga bakben som ligger till grund sen för galopparbetet. Lite mjukgörande skänkelvikningar ingick i uppvärmningen.

Här kommer en massa filmsnuttar, lyssna gärna på Astrids instruktioner så ger det mer att titta på filmerna :) Filmerna kommer i omvänd ordning, så uppvärmningen ligger längst ner och de första filmerna är från slutet.


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  Jossan var nöjd med träningen och Mercurius. Nu blir det träning på hemmaplan till nästa träning för Astrid om 2 veckor. Då vill vi kunna visa upp att träningen har gett resultat.

Av hembysmercurius - 2 mars 2015 09:00

Igår söndag så började vi hoppa igen efter igångsättningen. Mercurius gillar att hoppa och det är strärkande för dressyren. Vi vill försöka hoppa honom lite mer förutsatt att han klarar det fysiskt utan problem. Vi är anmälda kommande helg att debutera i Lätt D på lokal nivå, det blir 80 cm och bara en grundomgång.


Vi startade med studs, det är ett stående inslag i våra hoppass.


 
 
 


Sen så blev det oxer, vi börjar på gymnastikhöjd.
 
 


Höjer till 70 cm
 
 


Höjer till 80 cm och här tog minnet i mobilen slut så ni ser nästan hela språnget.
 


Det fick bli allt för dagen och Jossan avslutade med trava av och skritta. Nu får vi se måndag/tisdag hur han klarat av belastningen. Om han inte tål detta så har vi lite mer att fixa på honom, men vi hoppas och tror att det går bra :)
 

Av hembysmercurius - 1 mars 2015 13:04

Igår var vi iväg och tävlade lokal Lätt A:1 i Mariefred. Vi tog det som ett träningspass efter igångsättningen. Det var andra starten någonsin i klassen samt för året. Resultatet blev bättre än senast i Botkyrka och Jossan var nöjd över att galoppen var bättre och denna gång kunde han visa lite längning som vi för dagen tycker var bra även om domaren vill se mera.


Bästa Petra var med, hon är bäst på att tävlingspyssla och fläta/knoppa samt vara sällskap till Jossan.

     


Blev inte så mkt filmat, främst för att minnet tog slut i mobilen! Sen ÄR det svårt att filma och titta samtidigt så det är därför kvalitén blir därefter... Ni får hålla tillgodo med det som fastnade i bild...


 

Jossan och Mercurius red för dagen ihop 62,895% och det finns utrymme för att förbättra! Nu hoppas vi få träna på och jobba med våra utmaningar.

Mariefred och Ekelund var en trevlig tävlingsplats dit vi gärna åker igen.

 




Presentation

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5 6 7
8
9
10
11
12
13
14 15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28 29
30
31
<<< Mars 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards