Hembys Mercurius

Alla inlägg under april 2015

Av hembysmercurius - 12 april 2015 21:19

 

Efter 4 dagars minisemester så var det idag dags att sitta upp igen för Josefin. Det blev ett lättpass med skritt ute före och efter ridhuset. Lite mjukgörande och lite galopparbete.


Kommande vecka blir fys för både Jossan men främst för Mercurius. Dem kommer att rida för instruktör både onsdag och fredag. Astrid på Farsta på onsdag och på fredrag för Mikaela Terve på Runsten med resten av Ponnyallsvenskan laget.

På lördag kommer Jossan/Mercurius starta en Lätt B bed A ute hos Compass. 


Vi kommer bygga myskler och jobba med konditionen kommande vecka, både på ponny och ryttaren. Vi ska också på dressyrträningarna börja titta på Lätt A:P1 programmet. Det är debut den 1 maj på detta program som är ytterligare ett steg upp på utbildningstrappan.


Av hembysmercurius - 8 april 2015 18:20

Nu får Mercurius en minisemester från oss. Vi åker ett par dagar till Malmö och då kommer Ida (med ponnyn Victor) att ta hand om vår ponny.


Såhär såg det ut idag när Jossan väntade på att Ida skulle komma till stallet. Den heliga telefonen finns med överallt...

 

Av hembysmercurius - 6 april 2015 20:27

Idag har Josefin och Mercurius startat en lokal Lätt C, avd B (endast grundomgång) på Sundby.


Taggad ponnny på framridningen. Han var nästintill vild på framskrittningen och galopperade på stället. Ingen som kunde tro att det var en 19-årg dressyrponny som var ute :)


Oerhört många startar. Välorganiserad framridning och framhoppning. Det jobbigaste är att bedöma tiden för ekipage och klasser för att planera framridning. Vi var ute i god tid så Jossan hann se banan, men gick den inte innan.


Framhoppningen gick bra. Några språng på räcket där distansen blev fel, men oxern var lätt idag.


 
 
 
 

När ekipaget var inne på banan så var det fortfarande en taggad ponny. Han tvekade lite ibland, men är SÅ schysst och lydig och litar på Jossan så han hoppar när hon säger till med skänklarna.


Jag lyckades bara få med första språnget inne på banan, för sen tog minnet slut...........


 

SÅ typiskt, men summering var en stabil och felfri ritt. 

   


Nöjd ponny och ryttare efter sin fina runda.


Även idag var Ida och Jessica med och hjälpte till med allt praktiskt samt var roligt sällskap till Jossan under den långa väntan. Nästa gång ekipaget hoppar blir den 18/4 hos Compass och då blir det Lätt B och 1 meter.
 

Av hembysmercurius - 4 april 2015 22:19

Idag har Jossan och Mercurius debuterat i ponnyallsvenskan div 1. Tävlingen hölls på trevliga Ågesta, som alltid har bra tävlingsarrangemang. Stort plus idag för bästa funktionär Titti som ordnade den bästa parkeringsplatsen för oss (jag är inte så bra på att backa med släp).


Mikaela som var lagledare hjälpte Jossan på framridningen idag. Det gick bra och Jossan var nöjd.


Ekipaget red ihop 63,79 % och det räckte till en 5e plats i klassen.

 


Ridmässigt så var Mercurius för dagen lite öppen i formen, framförallt i galoppen. De fick ändå hela 7 st sjuor, varav 2 st var på koeff. 2 delar. Det finns lite att putsa på men ekipaget går stadigt fram i utvecklingen :)



 


I lagtävlingen hade vi lite otur. Ella på Dratini blev tyvärr utesluten pga ej godkänt träns (PS utan käkrem). Däremot så blev Victoria på Shakespeares Romeo placerad 3:a på över 68% i sin klass.

Eftersom vi bara hade 3 med i laget så räknades bara 2 resultat. Men vi kommer igen till nästa

omgång! 


Stort tack til Ida och Jessica som var med idag och hjälpte till. Fnittriga och glada tjejer i bilen hem ikväll. 


Nu laddar vi om för hopptävling på måndag. Lätt C, 90 cm på Sundby väntar. 

Av hembysmercurius - 3 april 2015 20:30

PS ofSweden har teknikhjälpmedel till ryttare. Vi har köpt Perfect Sit, ridbågen som hjälper till med sitsen/armställning och Perfect hand som är handskar som inte tillåter att ryttaren lägger ner handen och måste rida med tummen som högsta punkt.


Idag så red Jossan Victor och Ida red Mercurius och sen bytte dem. Ida behöver känna på vår ponny lite innan hon ska ta hand om honom och rida nästa vecka.


Tjejerna testade både bågen och handskarna. Det var jobbigt muskulärt att rida med bågen så den kunde de inte ha någon längre stund. Svårt att slappna av såhär i början. Men Jossan upplevde det ändå som nyttiga påminnelser och vi kommer att fortsätta arbeta med dessa hjälpmedel till och från.


Ida på Mercurius testar ridbågen

 


Jossan på Mercurius testar ridhandskarna

 


Jossan rider Victor. Han såg ett spöke i hörnet ;)


 

Ida rider Mercurius


 

Ida på sin fina Victor


 
  Kul att se Ida och Victor gå framåt tillsammans. Nu springer han inte lika mycket och det syns att han stärkt sig. Jossan hjälpte till med att rida lite styrketräning på Victor idag som hon även visade för Ida.


Tjejerna avslutade med lite frihetsdressyr. Duktiga ponnier. Det var första gången som Ida släppte Victor och det gick jättebra :)





Av hembysmercurius - 2 april 2015 13:06

Igår var det träning för Astrid igen. Fokus blev denna träning på det nya Lagtävlansprogrammet (LA) som Jossan och Mercurius ska debutera i på lördag i Ponnyallsvenskan div 1.


Lite uppvärmning på valda delar ur programmet


 
 

Sen red hon igenom hela programmet


  Finns lite att förbättra men det fanns även bra delar. Första skänkelvikningen var super, den första förvända bågen blev också bra. Den sista galoppfattningen blev och jag citerar Astrid "äckligt rak" som är bra för ekipaget för Mercurius har en tendens att skuta ut rumpan.


Tittar vi på foto från mellantravet så syns det att han länger efter sin och Jossans förmåga för dagen

 


För övrigt så var både ponny och ryttare nöjda med träningen och ser fram emot tävlingen på lördag

     

Ovido - Quiz & Flashcards