Hembys Mercurius

Senaste inläggen

Av hembysmercurius - 21 september 2015 20:54

Igår söndag efter tävlingsdag så fick Mercurius en härlig tur ut i skogen med Jossan.

Vädergudarna var verkligen med oss också!


 

ANNONS
Av hembysmercurius - 20 september 2015 15:58

Igår var det tävling i Eskilstuna, Lätt A:P1 klass. Jossan var taggad efter veckans träning och att gå ner på trygga korta banan igen efter FEI start.


Framridningen såg bra ut och Jossan tyckte Mercurius kändes fin och svarade bra framåt för skänkeln.


Trots detta så segar ponnyn inne på banan och Jossan tyckte inte han svarade bra alls och var beskviken efter sin ritt. Hon tyckte inte att han ville forma sig i öppna och mellantraven var tuff. Liten taktmiss i en galoppserpentin.

MEN det fanns det som var bra också! Slutorna var jättefina, skrittdelarna likaså och fina enkla byten. Det fanns bara en 5:a i protokollet resten 6 och 9 st 7:or. Dem fick 7,5 på ena enkla bytet.

Så det är nog så att vi har lite för höga förväntingar...


Ritten gav dem 64,6% och det är deras näst bästa resultat i denna klass. De blev 7:a i klassen av 13 startande. Roligt var att Johanna, som vi stått tillsammans med på Hesslingby vanna med sin lånade EM ponny och kom 2:a på sin egna fina ponny! Startade i klassen gjorde även lagkamraten Ella och vi tror att de red på personbästa på 61,4%


 

 


En annan rolig händelse var att Klara Lisjö vann stort i Lätt B:1 med sin fina ponny Marie<3

Jossan hjälpte mamma Anna att linda ponnyn till prisutdelningen :)

 
ANNONS
Av hembysmercurius - 16 september 2015 22:01

Idag var det träning för bästa Astrid igen. Dagens träning fokuserade på att INTE låta vår ponny bli lång på yttersidan genom att förböja inner, speciellt i högervarv för att maska från träning. Mercurius måste också spåra bättre i höger galoppen så Jossan fick jobba mycket vänsterbog till höger/yttersidan, flytta in baken till höger för att tvinga honom att spåra. Mercurius är annars expert på att få Jossan att jobba fel med att backa innerhanden så han får ta det som understödjande tygeltag och därmed putta ut baken till vänster och det blir skänkelvikningsgalopp som är lite enklare för honom. Sen vill han gärna putta henne över till ena sidan för att få livet enklare.

Jossan avslutade med att träna linje ur LättA:P1 som vi ska ut och tävla i helgen sen blev det lite travarbete med fokus energi och svara för skänkeln.


Massa filmer nedan! Bäst att säga att det var mamma som tog ett HOPP schabrak till dressyrsadeln idag om någon har synpunkt ;)


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Av hembysmercurius - 14 september 2015 21:32

Idag så blev det ett tömkörningspass. Det var ett tag sedan sist, vi ska försöka jobba honom lite mera regelbundet på töm framöver.

Idag blev det inget avancerat, bara lite lösgörande men inga krav på samling. Mercurius är väldigt känslig och rätt så arbetsvillig så ibland blev det lite stora utslag av liten begäran.

Konditionspass för Jossan ;)


 

 

 

 

 

 

 

 

Av hembysmercurius - 13 september 2015 22:05

Idag har Josefin och Mercurius gjort sin nationella FEI debut, det blev på Sundby i Lagtävlansprogrammet.

Ekipaget var det enda som debuterade, det var många etablerade ekipage på plats. I klassen fanns 3 st ryttare som startade stora SM  i somras, bla Emma Tedenström SM 1:a kat C gr 2 som även blev 5:a kat D gr 2 samt Matilda Stambeck SM 3:a kat D gr 2. Dessa ryttare dominerade även dagens klass och var i en klass för sig.

Väldigt duktiga ryttare och superfina ponnier idag, det kändes stort att vara på samma tävlingsplats som dom!

 


Jossans red ihop 58,291%, det är vi supernöjda med :) Jossan nådde sitt eget mål med råge (hon hade satt 40% och hon skulle vara nöjd). Det räckte till plats 9 av 11.

Det blev en felridning som kostade minus 2 poäng, men det gjorde bara dryga 0,4% och en placering så det var inget att hänga upp sig på. Men planen för dagen höll, och Jossan gjorde det hon hade tänkt sig rent tekniskt. Nu har vi alltid tufft med travlängningarna och det saknas generellt energi. Skolorna öppna/sluta var sådär idag.

Delar av galoppprogrammet var riktigt bra, speciellt de enkla bytena, överstrykningen var bra och den förvända galoppen var stabil. Bra betyg också på övergångar. 


Svårt att filma idag, man fick inte stå vid staketet och det var massor med pelare ivägen. Eftersom det var 3 domare så fick publiken inte stå på kortsideläktaren. Så därför inga filmer idag då det knappt syntes något :(


Såhär tyckte domarna, skönt med 3 domare då de ser och bedömer lite olika.

         


 Petra var den som såg till att Mercurius var knoppad och fin. Hon fotade en del på framridningen med systemkameran så vi återkommer med lite bilder!


Extra roligt var att Erica och Anna kom och tittade. Vi delade ju ponnyn med dem fram till 2015 så dem har varit med och lagt grunden till vår fina ponnys comeback på tävlingsbanan.


Resultaten i klassen:

   

Av hembysmercurius - 12 september 2015 19:09

Idag så testade vi att släppa ihop Mercurius med b-ponnyn Jaxo. Det gick jättebra och var väldigt odramatiskt. Jaxo är en ponny som vi faktiskt har lånat under några månader under 2012 i väntan på en foderponny, så det var extra roligt att han kommer vara vår ponnys hagsällskap framöver.

  

Av hembysmercurius - 7 september 2015 15:00

På söndag så kommer Jossan och Mercurius att göra sin nationella debut i deras första FEI program.

Vi har inga förväntningar utan ser vår start som träning och utveckling. Får dem 60 % blir vi galet nöjda men rimligt är att tro att det kommer hamna lägre. Konkurrensen är mördande tuff i Stockholm med många duktiga ekipage och flertal startade stora SM i somras.

 


Så nu måste vi plugga in ett nytt program (bilder från Stallbacken)


       

Ett utmanande men roligt program. Plockar vi isär alla moment så har vi gjort det tidigare på träning och tävling. Men ihopsatt i programmet så blir det utmanande med mycket halvbågar samt kunna visa upp tempoväxlingarna, även galoppen blir tuff. Nu måste Mercurius verkligen vara fram för skänkeln och svara. Stor, rolig utmaning men inte omöjlig :)Av hembysmercurius - 6 september 2015 13:34

Igår lördag så tävlade Jossan och Mercurius i en Lätt A:1 regionalt på Sandö som ligger ute på Värmdö.

Med var också bästa kompisen Petra som är världens bästa groom och tävlingssällskap <3

Det var första gången på denna tävlingsplats som var mycket trevlig. Det var inte de allra bästa förutsättningarna annars för oss då Jossan var snuvig, hade jätteont i halsen och lite feber. Men hon bestämde sig ändå för att starta.


Ekipaget kom för dagen på 4:e plats, precis utanför placering på 63,684%. Lite surt men ibland är det kantboll ut.

Det som kostade placering var dåliga betyg på skänkelvikningarna. Dem fick bara 5,5 poäng på båda och det är ju koeff. på dem så det slår. Den första tycker jag var hårt bedömd för det var inget tekniskt fel på den utan domaren tyckte det saknades bjudning. Den andra var ponnyn lite förböjd, men jag såg betydligt större fel som fick högre poäng. 

Den förvända galoppen var jättefin och överlag så var galopp delarna i programmet bra. Det skrev också domaren på sin bedömning och som vanligt så vill dem se mera framåtbjudning.

Det finns där och det svåra är att plocka fram det på banan!


Vet att tränare Astrid kommer tycka att det var prydligt, trevligt men att dem kan bättre. Håller med, men för dagen med de förutsättningar som fanns hos ryttaren så får vi vara nöjda.


 

 

Vi strök oss dock från tävlingsstart i Täby under söndagen då Jossan behöver krya på sig.Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se