Hembys Mercurius

Senaste inläggen

Av hembysmercurius - 28 mars 2016 22:39

Efter att ha varit större delen av dagen på en hopptävling och hejat på Nellie och Tarzan så var det en hoppsugen Jossan. Härligt väder så medan Jossan och Curre skrittade ut så byggde jag fram ett hinder på utebanan och ett upphöjt cavaletti. Orkade inte släpa ut mer hindermaterial...


Jossan började gymnastikhoppa och vi höjde vartefter så de hoppade dryga metern. Duktig Curre som taxerade helt ok för dagen. Det blev bara enstaka språng där han kom för nära.

Vi sänkte och Jossan tog av sadeln och hoppade några språng barbacka. Sen klädde vi av Curre tränset och sänkte lite ytterligare och Jossan avslutade med att hoppa barbacka och utan träns. Vi har världens finaste ponny <3


Filmer ej i ordning. Blandat med/utan sadel och träns.


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 

ANNONS
Av hembysmercurius - 27 mars 2016 16:40

Härlig uteritt för Jossan och Mercurius igår. Superfint väder och perfekt underlag som bjöd på flera fina galopper :) 

 

ANNONS
Av hembysmercurius - 26 mars 2016 10:00

I går så tävlade Jossan och Curre, de startade i Lätt A:P1 i Botkyrka. I år så är det ingen gruppindelning efter ålder så Jossan fick starta mot flera nya ekipage.


Curre har varit lite stel i halsen några dagar så vi bestämde inte förrän sent torsdag kväll att vi skulle starta då han var bättre. Som alltid drar Botkyrka bra ekipage och det var förväntat hårt motstånd.


Jossan och Curre presterade helt ok efter dagsformen, de red ihop 62,386 %. Dagens höjdpunkt var att dem fick 6,5 poäng på första mellantraven! Skolorna var stabila som vanligt. Lite sämre galopprogram mot senaste starten i Mantorp och övergångarna var inte alls bra idag och dem kan bättre.  För ett år sedan hade vi varit jättelyckliga över dagens procent, men nu vet vi att det går att höja ribban och då stiger även förväntningarna. Men vi var överens om att för dagen så kunde Curre inte prestera så mkt mer, även om Jossan hade fått till övergångarna.

  


Av hembysmercurius - 25 mars 2016 20:34

Jossan hjälper till och tar hand om Nellie och Sannas foderponny Tarzan några dagar när dem är bortresta. Tarzan är en söt c-ponny som dock är väldigt svårriden. Han är väldigt het och har svårt att gå lungt och har ett motto full ös ;)  Tarzan vill gärna ta alla skänklar som framåtdrivande och är inte riktigt överens med oss att de även kan betyda sidförande. När det börjar bli lite jobbigt eller kraven höjs så försöker Tarzan komma undan genom att ta bettet och springa.


Så Jossan har jobbat med att få honom att gå lungt i alla gångarter. Jobbat massor med att lossa honom i sidorna, framförallt höger som är hans utmaning. Han vill ogärna ställa och biter tag i högersidan.

Korrigeringen när detta händer är att han får gå in på volt, gå framåt så han inte knäcker av i nacken och lossar innersidan. Det fungerade bra att lossa innersidan genom att på volt flytta sidvärts. Emellanåt så var han lätt och fin och tog ett bra stöd på ytter, framförallt i vänstervarv. Höger var tuffare.

En bra övning idag för att tolerera skänklarna bättre var att rida bakdelsvändning och vara VÄLDIGT tydlig genom små kramningar på tylarna att han skulle vända och det i skritt, skänkelläget säger ju galoppfattning. Det gick bättre och bättre även om han misstolkade skänklarna ibland. 

Avslutningsvis så skrittade Jossan av på en fin stubbåker.


Filmer som sammanfattar det Jossan och Tarzan tränade på idag.


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Av hembysmercurius - 22 mars 2016 21:57

Igår var Mercurius med och rockade sockorna :)

 Av hembysmercurius - 20 mars 2016 19:33

Idag så hade vi Linda på besök igen som masserade igenom Mercurius. Denna gång fanns det lite mer att släppa på och det blir så tydligt att när ponnyn inte jobbas på daglig basis (har han inte kunnat göras denna vecka pga vaccination) så märks det i kroppen. Han blir stel fort vår fina farbror <3

Glömde bort att fota Linda idag så bjuder på en bild från senaste besöket.

 


Efter skön massage så blev det en fin uteritt och mental avkoppling ute i naturen.

r  

Av hembysmercurius - 18 mars 2016 22:53

Fredagsträning för Ninni. Hon fortsatte jobba med att få Mercurius mer självbärig. Samt att han ska jobba mer korrekt med sitt svagare vänster bakknä som han helst sticker lite snett in under sig. Mera rakt in inunder så kommer han sätta sig bättre på bakbenen. Jossan måste också fortsätta nöta på att få kvickare skänklar och inte bli för stark i innerhanden.


Skolor med inslag av volter. Varvade med lite mellangalopp och övergångar. Avslutningsvis lägre form och stretscha överlinjen men att nosen ändå ska vara fram. 

 

 

 

 

 

 

 

 

Av hembysmercurius - 15 mars 2016 18:33

Igår var det både hovslagarbesök och vaccination av veterinär. Mercurius uppskattade inte att bli vaccinerad och ville tala om det... Men han kom inte undan så nu har han fått skydd för hästinfluensa, botulism och stelkramp. Ej pulshöjande träning nu under 3 dagar och tävlingskarens 7 dagar.


Ett vårtecken sa i alla fall vår hovslagare Henrik att vi var som valde bort att sätta på brodd. Men tog för säkerhets skull ändå skor med möjlighet att brodda...


  

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se