Hembys Mercurius

Senaste inläggen

Av hembysmercurius - 11 mars 2016 23:32

Ikväll var det dags att åka och träna igen för Astrid och som vanligt på Farsta. Jossan fick berätta om tävlingsstarterna och Astrid gick igenom protokollen. 

Astrid vill att Jossan ska börja träna byten nu och lämna FEI rörelserna och skolorna ett tag och passa på att utnjyttja vår fina läromästare.


Astrid satte Jossan och Curre på att förbereda galoppen för att träna byten. Hon ville att Jossan skulle höja nacken och rida ponnyn uppåt och framåt. Sen fick Jossan berätta och visa hur hon idag skulle rida byte i galopp. Astrid hade sen teori på hur hon ville att Jossan skulle rida och tänka. Viktigast var känslan att rida i uppförsbacke och tänka bytet i 3 steg. Galoppsprång, förberedande och sist bytet. Det gjorde inget om Curre bytte sent, ej riktigt rent utan det viktiga var Jossans tajmning och känsla.


Jossan gjorde det vanligaste felet till en början, hon tittade ned. Det blev tydligt när hon hade blicken framåt att det då blev mkt bättre och renare byten. Sen var det en utmaning att få Curre att gå uppåt OCH framåt. Det blev lätt det ena eller det andra. Nu ska vi träna lite byten till nästa gång vi tränar igen för Astrid.


Massa filmer som vanligt och ej i logisk ordning...


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ANNONS
Av hembysmercurius - 8 mars 2016 21:14

I söndags var vi iväg till Mantorp och Jossan och Mercurius gjorde sina första tävlingsstarter för säsongen. Det gick bra och vi är jättenöjda. 


Första klassen:

  


Andra klassen och första gången pgm FEI inledande samt första FEI start över 60%

 


 

ANNONS
Av hembysmercurius - 5 mars 2016 22:05

Då är det dags för årets första tävlingsstarter. Vi åker ända till Mantorp och Jossan och Curre startar i 2 klasser. Kl 14.37 Lätt Ā:P1 och sen kl 18 FEI inledande. Det är en regional tävling så FEI klassen har bara en domare och inga kvalresultat behövs.

Håll en tumme för oss imorgon!

Såhär snygg var Curre vid nattningen ??

Av hembysmercurius - 27 februari 2016 18:40

Fredag kväll så var det dags för Astrid träning. Den blev tuff, både för ponny och ryttare.

Astrid tränade vidare på rida högersidan och få bättre kvalité på galoppen. Korta högersidan och se till att han inte dyker, som han kan göra ibland för att komma undan lite. 


Idag ville Astrid att Jossan skulle sätta Curre på bakbenen vid vändning och parera med ytterskänkel och höja innerhand och föra den framåt. De fick därför rida i en kvadrat. Mycket teknik och tajming, svårt! Övning kommer att ge färdighet.


  Lite träning också på delar av FEI programmet de ska tävla i nästa helg. Positivt var att 8 m volterna var ok samt att enkla bytet såg bra ut. Jossan fick rida medvetet med tagen bakdel för att Curre ska spåra korrekt i sin högersida. Ibland blev det lite mkt och ibland helt ok. Även detta är lite svårt och utmanande och det kommer dem behöva träna på lite mer.


 


Efter gårdagens lite tuffa träning så blev det skön skritt ut i solen idag. Vi avslutade med besök av Linda som masserade igenom Curre. Linda var överlag jättenöjd över hur fin Curre var i kroppen :) Hon släppte på lite låsningar så gårdagens träning satt lite i kroppen.

 


Av hembysmercurius - 24 februari 2016 09:55

Igår så var det träning och gymnastikhoppning igen för Helena Johnsson. Det var bommar, upphöjda bommar och studsserier. Så fort det blev en ändring så blev Curre lite överraskad, men nästa varv så var han helt med på vad som gällde. Vår ponny vill verkligen göra rätt och är superbussig. 

 

 

 

 

 

Av hembysmercurius - 23 februari 2016 13:45

Igår kväll så klippte Jossan Mercurius igen. Han var jätteduktig och det är skönt att det går bättre och bättre. Snart ska vi testa och se om vi inte kan klippa benen också.


 

Av hembysmercurius - 20 februari 2016 13:00

Fredagsmyset blev ett kortare och lättare pass med fokus på att rida med inverkan av sits.

Det fick därför bli utan träns och sadel. Jossan blir allt bättre på att inverka med sin sits och det är så nyttigt! Idag blev det även lite skolor, skänkelvikning och öppna samt övergångar och mellangångarter. Halt är inget problem men än så länge så är det svårt att rygga, men det kräver också egentligen en hand och bett som säger stopp framåt. Men det går säkert att hitta alternativ för detta också. 

 

 

 

 

 

 

 


Av hembysmercurius - 19 februari 2016 21:53

I onsdags kväll så åkte vi till fina Högdalen för träningspass för Ninni. Curre tyckte det var spännande att komma till en ny plats. Vi träffade även fd stallkompis som numera står med sin ponny på Högdalen.


Curre var duktig och kämpade väl. Jossan kämpar på med att inte rida med för mkt innerhand och jobbar med att ställa igenom mer utåt. Det blev ett nyttigt pass med massa innehåll. Skolorna fick tex Jossan rida på andra linjer utan stöd från väggen, supernyttigt! 

 

 

 

 

 

 Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se