Hembys Mercurius

Senaste inläggen

Av hembysmercurius - 13 februari 2016 20:08

Fredag kväll var det träning för bästa Astrid. Det blev en träning med mycket fokus på teknik och svårigheter, dvs Jossans och Curres utmaningar:

  • Svåra högersidan
  • Bakdelsvändning
  • Mellantrav

Att rida högersidan där ponnyn lätt skjuter ut bogen och trampar in vänster bak (hans svaghet). Konsekvensen blir att yttersidan blir för lång och Curre petar gärna rumpan till höger och spårar inte korrekt. Här måste Jossan också tänka på att inte dra innerhanden bakåt för då tar Curre det som ett understödjande tygeltag och flyttar bak som i skänkelvikning. 

Här fick Jossan träna på att korta avståndet mellan bak- och framben. Galopp i svag sluta, ökar samlingsgraden och kortar avsåndet mellan bak och fram. När det sitter så är det lättare att flytta bogen/frambenen till vänster när hon rakställer så att hon får Curre att spåra bättre. Idag ville jag titta så jag kunde se skillnaderna så det blev bara en galoppfilm.


 

Bakdelsvändningar, kräver korrekt teknik och noggrannhet. Här är utmaningen att det ska bli bättre teknik hos ryttare så att ponnyn tar mindre steg bak och absolut inte korsa.

Mer samling, inte för mkt böjning och skänklarna inverka korrekt. Så dem fick träna ganska mkt på bakdelsvändningarna för att få till tekniken och känslan.


 

 

 

Avslutningsvis mellantrav som framförallt på tävling är svår att få till och kunna visa korrekt. Curre kommer aldrig kunna mäta sig med gångartsponnier men han har en helt ok mellantrav och kan länga om Jossan får till det. Det kräver också styrka som vi jobbar på att förbättra. Det är också viktigt att visa övergångarna, där finns poäng att hämta.


 

 

En bra övning var att rida som mellantrav men att inte släppa iväg ponnyn, svårt! Det samlade energin och gjorde att övergångarna blev tydliga. 

Bra övning som vi kommer ta med i vardagsträningen.


 


ANNONS
Av hembysmercurius - 9 februari 2016 20:37

Ikväll var det markarbete och hoppning igen för Helena Johnsson. Vår dressyrponny blir allt bättre rent tekniskt och börjar förstå att markbommar går det att passera utan att hoppa över dem.


Dagens övning var dels ridvägarna, men framförallt att få energin upp och inte framåt och jämna 5 språng mellan bommar och hinder.  

 

 

 

 

 

 

ANNONS
Av hembysmercurius - 4 februari 2016 21:54

Vi har nog en ponny som drömmer om att få vara med i Spanska ridskolan och göra caprioller mm.

Han är supertaggad och pigg och lite busig nu när vi tömkör. Ikväll visade han lite skolor ovan mark!


 

 

 
 

Han skötte sig fint mellan men var snygg när han lekte Spanska ridskolan ;)

 

Av hembysmercurius - 30 januari 2016 08:48

Då har vi anmält Jossan och Mercurius till årets första tävlingsstarter:

 

Såg i anmälningarna att det fanns några andra ryttare vi känner, kul!


Vi är lite försiktiga med planering just nu eftersom vi tittar på yngre ponny. Vi har en jättebra lösning för Curre om och när det blir en annan ponny. Jossan och jag ser i alla fall fram emot denna start för att få se hur domare tycker vår träning och ridning är för dagen. Nu är det väldigt mkt som påverkar, bla att det är en längre resa och 2 starter. Roligt ska det bli!


Av hembysmercurius - 28 januari 2016 09:00

Veckan började med tömköring. Jossan blir bara bättre och bättre och lyckas omvandla uppsutten ridning till tömkörining. Hon fick jättefin längning/mellantrav som jag tyvärr inte fångade på film.

Det var fokus på övergångar och ännu fler övergångar. Pigg och lite busig ponny.


 

 

 

 

Igår tisdag blev det träning för Helena Johnsson och markarbete. Pigg och glad ponny även här!


 

Av hembysmercurius - 27 januari 2016 13:14

I måndags så fick Jossan ha lite välbehövlig skönhetspiff med Mercurius som behövde trimma man/svans/pannlugg samt tvätta honom med torrschampo. På killars vis så tycker han att det är onödigt med detta piffande ;) 

     Av hembysmercurius - 23 januari 2016 11:47

Igår var det träning för Ninni Grande. Det blev fortsatt träning på skolorna, öppna och sluta. Jossan måste fokusera på att Mercurius inte kommer upp med nacken utan måste lossa där så han går självbärig och i jämn takt. Det blir bättre och bättre :) 


Iskallt ute och ännu kallare i ridhuset. Hade 2 mobiler med och båda dog i kylan men jag lyckades få några filmer ändå.


 

 

 

 

 

  Vi kommer fortsätta träna på att få fram nosen i den högre tävlingsformen i skolorna och när det är mellantrav. Jossan börjar också få bättre kläm på hur hon kvickar upp skänklarna och hur hon måste göra på honom :)


Av hembysmercurius - 20 januari 2016 21:26

I tisdags så var det markarbete/hoppning för Helena Johnsson. Det var ett tag sedan så både ponny och ryttare var lite ringrostiga.


En dressyrponny som bla inte fattade att galoppbom framför litet hinder inte tillhörde hindret utan hoppade över allt! 

 


Helena jobbar alltid bra med grunderna så det var väldigt basic bomarbete idag och avslutade med sockerbitshinder. Det var roligt tyckte både Jossan och Mercurius.


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se