Hembys Mercurius

Alla inlägg den 3 april 2015

Av hembysmercurius - 3 april 2015 20:30

PS ofSweden har teknikhjälpmedel till ryttare. Vi har köpt Perfect Sit, ridbågen som hjälper till med sitsen/armställning och Perfect hand som är handskar som inte tillåter att ryttaren lägger ner handen och måste rida med tummen som högsta punkt.


Idag så red Jossan Victor och Ida red Mercurius och sen bytte dem. Ida behöver känna på vår ponny lite innan hon ska ta hand om honom och rida nästa vecka.


Tjejerna testade både bågen och handskarna. Det var jobbigt muskulärt att rida med bågen så den kunde de inte ha någon längre stund. Svårt att slappna av såhär i början. Men Jossan upplevde det ändå som nyttiga påminnelser och vi kommer att fortsätta arbeta med dessa hjälpmedel till och från.


Ida på Mercurius testar ridbågen

 


Jossan på Mercurius testar ridhandskarna

 


Jossan rider Victor. Han såg ett spöke i hörnet ;)


 

Ida rider Mercurius


 

Ida på sin fina Victor


 
  Kul att se Ida och Victor gå framåt tillsammans. Nu springer han inte lika mycket och det syns att han stärkt sig. Jossan hjälpte till med att rida lite styrketräning på Victor idag som hon även visade för Ida.


Tjejerna avslutade med lite frihetsdressyr. Duktiga ponnier. Det var första gången som Ida släppte Victor och det gick jättebra :)





Ovido - Quiz & Flashcards