Hembys Mercurius

Alla inlägg den 14 maj 2015

Av hembysmercurius - 14 maj 2015 23:26

I onsdags var det dags för Astrid träning på Farsta. Det började regna och redan på uppvärmningen så öste regnet ner. Jobbigt tyckte Mercurius som inte gillar vattenpölar, men snart var det blött överallt...


Det blev träning i ösregn. Vågade inte ta fram mobilen och filma för att inte riskera att den blev fuktskadad!

Mercurius var lite stel i högersidan till en början. Men det lossnade fint efter galopparbete på volt, med sidförande och tempoväxlingar.


Ekipaget fick träna på skänkelvikningarna samt ryggningar då vi åker till Norrköping till helgen och där startar både Lätt A:1 och Lätt A:P1.


Som avslutningsövning så jobbade Astrid med förvänd galopp på volt. Jossan fick där rakrikta honom och till en början så ville ha ta det som byte genom att Jossan ställde om honom, lite överambitiöst av ponnyn som måste lära sig vänta på skänkel för byte av galopp.

Han fattade ganska snabbt att han skulle gå kvar i förvända galoppen, även om Jossan rakställde honom innan hon gick tillbaka till ställning. Supernyttig övning som vi kommer att ta med oss framöver.


Tack vare det blöta underlaget och ponny som inte gillar vatten så fick vi se fantastiskt fina och starka bakben, ett riktigt styrkepass för Mercurius :)


Det var ett dränkt, men nöjd ekipage som avslutade träningen. Jossan var blöt och kall så vi bestämde att hon fick åka bil hem från Farsta till ett varmt bad så tog pappa, mamma och bonusmorfar hand om ponnyn. Då han var sandig och blöt överallt så fick han en varm dusch när vi kom tillbaka till stallet.


Nu blir det några lungna dagar för Mercurius och vi laddar för starter i Norrköping

   

Presentation

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards