Hembys Mercurius

Alla inlägg den 2 februari 2015

Av hembysmercurius - 2 februari 2015 15:33

Mercurius är en modell kraftig New Forest och drar 135 i täckesstorlek. Vi har trott att det nog skulle fungera att låta honom ärva täcken i strl 125 som är stora i storleken från tidigare ponnier.

Det har verkligen senaste tiden med snöblandad nederbörd visat sig vara ett dumsnålt beslut. Det kommer in fukt pga att täckena är för småa och med de senast tidens nederbörd så har vi fullt upp att hålla innertäcke torrt.


Så det är bara att bita i det sura äpplet och se till att handla täcken som är BRA och i RÄTT STRL.


Idag hämtar jag på posten ett nytt innertäcke från Hööks. Vi har idag ett innertäcke från Svea och ett ylletäcke också från Svea. Ylletäcket har vi när det är riktigt kallt eller han är blöt. Så behovet har varit ganska stort dessa dagar att ha ett innertäcke att skifta mellan.

Valet blev ett JH som ser väldigt bra ut med sin magplatta

 


Vi gillar Svea täcken då de har väldigt bra passform och justeringsmöjligheter. Vi kan faktiskt använda ett vintertäcke i strl 125 som sitter ok. Mercurius är nog mellan 130-135 i storlek.

Men vi saknar ett BRA regntäcke som vi också kan använda med innertäcke vinterdagar då det inte är så kallt så därför har vi precis beställt nedan från SVEA via Riderscorners där jag klickade in och fick 20 % pga erbjudande då jag anslöt mig till deras nyhetsbrev. Då passade jag på att beställa hals delen också ;)

 

Det är inte svårt att göra av med pengar som hästägare. Ibland försöker vi tänka ekonomiskt genom att ta dumsnåla val och det brukar straffa sig, vilket vi har fått erfara...










Ovido - Quiz & Flashcards