Hembys Mercurius

Alla inlägg den 4 februari 2015

Av hembysmercurius - 4 februari 2015 21:23

Imorgon ska vi på återbesök till Stav med Mercurius. Vis av erfarenhet att det inte alltid är en självklarhet att det går att dra loss släpet så tänkte vi även denna gång dra upp släpet kvällen innan eftersom när det är dags att lasta och åka så finns inte så stora marginaler för problem.


Där vi parkerar våra släp i stallet så är det en liiiten svacka upp till vägen. Under snön så finns det bara is. Senast vi skulle iväg så lyckades vi inte dra ut släpet med bilen, den stod bara och spann. Vi har en ganska stark motor men ingen 4-hjulsdrift... Då fick Jossan och jag putta upp släpet på vägen och sen gick det bra att dra vidare. Men det tog en dryg halvtimme och mycket muskelkraft.


Även ikväll var det nitlott :(  Vi hade varit duktiga och skottat och försökt ordna så att bilen skulle få lite fäste. Men icke... bilen bara spann och spann, vi kom inte någonstans. När vi hoppade ur bilen för att häkta av släpet och försöka putta upp det på vägen så kom en hästägare från stallet förbi på promenad med sina hundar. Hon erbjöd sin hjälp att dra upp släpet då hon har en stark jeep. Vi tog tacksamt emot hjälp och vår ängel Christina drog loss släpet och drog upp det till parkeringen vid stallet. Så nu står det i alla fall så vi borde kunna komma iväg till veterinären imorgon.


Mercurius blev bara ompysslad ikväll. Superhalt på de plogade vägarna runt stallet och lektioner i ridhuset så han fick vila.


Men visst passar han bra i sitt nya innertäcke?! Nyfiken kille som vill vara med på vad som händer utanför boxen.

         

Ovido - Quiz & Flashcards