Hembys Mercurius

Senaste inläggen

Av hembysmercurius - 18 januari 2016 14:00

Igår söndag så fick Mercurius besök av mamma Camilla och hennes tjejer Lina och Ida. Tjejerna fick pyssla om honom i stallet och bekanta sig lite. 

Sen gick vi till ridhuset där Jossan började med att värma Curre lite innan tjejerna satt upp var och en först barbacka och kände på honom, först Ida och sen Lina.

När Lina hade ridit klart så satte vi upp Ida bakom och tog ett gruppfoto och sen fick tjejerna testa att skritta Curre när båda satt på.

 


 Vi har lite framtida planer, det kommer innebära att vi kommer pensionera Curre och då låna ut honom på foder till Camilla och hennes tjejer. Men inget är helt klart ännu och det kommer dröja lite innan vi vet säkert hur det blir med ny ponny. Det känns i alla fall toppen med tjejerna Pelkonen som både jag och Jossan känner kommer ta väl hand om vår prins och hjärta <3

ANNONS
Av hembysmercurius - 17 januari 2016 17:57

Idag har vi varit i Gnesta och hälsat på Jennifer och Panter. Jossan satt upp idag och red lite efter Jennifer men kunde inte göra så mycket för hon hade väldigt ont i sin rygg och kände bara på honom lite i skritt och trav. Men känslan var bra och det är en jättetrevlig ponny som vi hoppas hon kommer att rida honom mer framöver... :) 

 

 

 

 

ANNONS
Av hembysmercurius - 17 januari 2016 17:49
Det här inlägget är lösenordsskyddat.
Lösenord:  
Av hembysmercurius - 17 januari 2016 17:42
Det här inlägget är lösenordsskyddat.
Lösenord:  
Av hembysmercurius - 16 januari 2016 12:42

Här kommer utlovade filmer på att rida utan träns, denna gång blev det även barbacka :)


 

 

 

 

Av hembysmercurius - 14 januari 2016 17:11

Igår var det träning för Astrid. Curre fick en riktig tuff genomkörare denna gång. Fokus för dagen var att rida skrittarbetet med hög kvalité, liksom skolorna och jobba med att tekniskt förbättra ridningen. Jossan fick jobba mer att Curre skulle gå själv i större utstreckning och inte sitta och rida varje steg. Mycket koordination med säte, skänkel och kram tygel och våga släppa ner skänklarna däremellan samt vinkla om foten så sporrarna inte går i när de inte ska.


Jossan fick träna mycket på att rida innersidan genom en nyttig övning att rida svag sluta på diagonalen och låtsas att där fans en vägg.


Massa filmer kommer nedan, många långa denna gång!


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Av hembysmercurius - 12 januari 2016 22:12

Inspirerad av Emma Csendes som häromdagen red Coco i stallet utan träns (hon hjälper ägaren Marit med tillridning) så bestämde sig Jossan för att testa rida Mercurius utan träns ikväll i ridhuset.


Hon red först en stund och jobbade honom på Hackamore. Tränsade sedan av och la tyglarna runt halsen att hålla i om det skulle gå lite vilt till. Våran bästa ponny gick utmärkt att rida på utan träns, han är känslig för vikthjälper och svarar också bra på röstkommandon. Jossan funderade över hur det skulle gå att bromsa honom med enbart sätet, men det lyckades hon bra med. Jossan kunde rida i alla gångarter och testade även att göra galoppombyten utan träns. Galoppen blev lite i övertempo och det var svårt att samla honom med benen, Mercurius var pigg och ville tolka det som att öka ;) Så det finns lite att förbättra.


Tyvärr ingen film för dumma iphone dog som vanligt i kylan och vi kom inte på att vi kunde ha filmat med Jossans mobil... Men vi lovar att vi ser till att filma nästa gång!


 


Av hembysmercurius - 8 januari 2016 22:30

Idag har vi haft bästa Klara Lisjö på besök i stallet med mamma Anna och söta lilla Ture.

Klaras tränare Jennifer som förmedlade Mercurius till oss har pratat länge om hur nyttigt det skulle vara för Klara att sitta upp på en riktig läromästare som vår ponny är. Sagt och gjort, idag fick vi äntligen till det! Klara fick dessutom rida för Ninni Grande som var och höll träningar i stallet idag. Jossan och Mercurius har tränat några gånger för henne och vi gillar henne mycket så det passade väldigt bra att hon var på plats idag.


Nedan kommer en drös filmer. Klara fick känna på att ponnyn måste jobbas igång men sen går han ganska bra och det går att koncentrera sig på sin träning. Klara hade önskat få rida skolorna och enkla byten samt att Ninni skulle jobba med hennes sits. Ekipaget fick jobba ganska mycket öppna och sluta, där Klara till en början red lite stort så då blir det också överarbetat. Öppnan blev lite förböjd och på 4 spår, men när Klara fick till hur lite hon behövde inverka så blev det toppenbra! Samma sak i slutan, där blev det också förböjt och stort till en början, men med Ninnis hjälp så fick Klara jobba mindre och då blev dem jättefina. 


Det var en fröjd att se ett stort smile på Klara, tom Ninni kommenterade det. Så vi är ganska säkra på att hon gillade att rida Mercurius och att hon fick ut nyttiga erfarenheter av det. Klara har en glad och pigg energi som kvickade upp ponnyn som nästan blev lite väl taggad, syntes när de gjorde enkla byten då han hade lite svårt att inte takta i skritten! Supernyttigt och lärorikt också för Jossan att titta på. Roligt att hon nu såg och förstod vissa saker vi jobbat på och som även Klara fick jobba lite på.


Klara, nu kommer du att träna vidare på att berömma med innerhanden ;)


Enjoy! 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  Tack Anna och Klara för en supertrevlig eftermiddag och kväll.


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se